Κεφαλόπουλα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ίσως κατά τη διάρκεια του ψησίματος χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.
-
8 κεφαλόπουλα
-
5 πατάτες
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κρεμμύδι
-
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
-
Λίγο θυμάρι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 λεμόνια
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Λίγη ρίγανη
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
-
Τις τοποθετούμε στο ταψί.
-
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού.
-
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
-
Στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες.
-
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
-
Τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω απο τις πατάτες.
-
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
-
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.