Κεφαλόπουλα φούρνου

Κεφαλόπουλα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά.

 Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ίσως κατά τη διάρκεια του ψησίματος χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.

4 άτομα
  1. 8 κεφαλόπουλα
  2. 5 πατάτες
  3. 2 φύλλα δάφνης
  4. 1 κρεμμύδι
  5. 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  6. Λίγο θυμάρι
  7. 1 σκελίδα σκόρδο
  8. 2 λεμόνια
  9. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. Λίγη ρίγανη
  11. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

40 Minutes
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.

  2. Τις τοποθετούμε στο ταψί.

  3. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού.

  4. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

  5. Στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες.

  6. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.

  7. Τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω απο τις πατάτες.

  8. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

  9. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

  • Published on:

    10 Μαρτίου 2018

  • Categories:

    recipes

X
0

Your Cart